Skip to content

Hoeveel kilo kun je verliezen in een week?

November 29, 2011

Door veel eiwitten te eten en weinig koolhydraten is mogelijk om je honger te onderdrukken. Wellicht is het dan ook mogelijk om deze regel te gebruiken om gewicht te verliezen??

Onderzoek naar het afvallen in een week

Het is uit een onderzoek onder obese mannen gebleken dat inderdaad het eten van proteine rijk en kollhydraten arm voedsel een effectieve manier is om geen honger te krijgen en het afvallen in een week te bewerkstelligen.

Het eten van veel eiwitten in combinatie met een minimale inname van koolhydraten, zorgt ervoor dat je heel snel verzadigt bent. Bovendien zorgt deze combinatie er ook voor dat overtollige vetten worden verbrand, wat op zijn beurt weer resulteert in minder gewicht. Dit rapporteerden de onderzoekers van het AJCN (de Amerikaanse organisatie voor klinische voedingsleer).

Het is bekend dat hongergevoel een van de voornaamste oorzaken is voor het niet continueren van een afslank kuur en dus ook om in de eerste week af te vallen. Als de persoon die het dieet volgt een betere controle over het eetgedrag zou hebben tijdens het afvallen en bovendien minder honger voelt, dan zou het percentage van mislukken veel lager zijn.

Wetenschappers van het Rowett Research Lab in Engeland, hebben onderzoek gedaan naar het eetgedrag, eetlust en afvallen onder zeventien mannen met overgewicht. De mannen waren gemiddeld 38 jaar oud, stelden zich beschikbaar aan dit voedings laboratorium voor twee testen om af te vallen in een week met dieet schema’s van korte duur.

Er kon gekozen worden uit verschillende menu’s om te eten, maar elk met verschillende verhoudingen tussen de koolhydraten en eiwitten. De maaltijden werden met zorg bereidt voor de deelnemers voor het afvallen in een week. Een variant bevatte 30% eiwit calorieën en 4% calorieën uit koolhydraten (arm koolhydraten dieet) en de andere 35% van de calorieën uit koolhydraten (dieet met een gemiddelde consumptie van koolhydraten).

Gedurende het onderzoek werden de deelnemers elke keer een week toegewezen aan een groep, zij moesten dan de gemiddelde doorsnee hoeveelheid koolhydraten eten in combinatie met veel eiwitten of weinig koolhydraten samen met het eiwitrijke voedsel. Ze werden gevraagd om deze voeding een week aan te houden, voordat er naar het tegenovergestelde dieet met de andere hoeveelheid koolhydraten over werd gegaan. Hierna werd er weer een week op het andere dieet overgeschakeld, om het afvallen in een week te controleren.

Ondanks dat er gewichtsverlies werd geconstateerd in beide diëten, resulteerde het eiwitrijke dieet met weinig koolhydraten significant meer gewichtsverlies en minder hongergevoel.

Resultaten van deze studie suggereren inderdaad dat een dieet rijk aan proteïnen en arm aan koolhydraten kan leiden tot een gevoel van verzadiging en gewichtsverlies. Maar de onderzoekers wijzen er ook op dat rijke proteine diëten voor slechts korte perioden gevolgd moeten worden en bij voorkeur onder medisch toezicht of in elk geval een medisch consult van de dokter, omdat het niet voor iedereen geschikt is. Het is dus absoluut mogelijk om al in een week resultaten te boeken, mits men met het bovenstaande rekening houdt.

Onno onderzoekt verschillende manieren van afvallen. Lees deze keer over snel afvallen op zijn website over ==> koolhydraatarm dieet.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a comment